Recht uit het hart

Mmmmm……Ik Geniet. En jij?
10 april 2017
Bring me a higher Love
11 januari 2018

Afgelopen lente schreef ik een blog voor in de glossy van mijn sportschool. Afgelopen week kwam het blad uit en las ik mijn eigen woorden nog eens terug. Ja, dit klopt gewoon nog steeds. Het is zo simpel, maar toch wil ik het graag nog een keer met je delen. Omdat het ook nog zovaak mis gaat.

Vorig jaar begon ik met kickboksen in een damesgroep. Iets wat ik altijd al wilde doen want ik vind het leuk, kickboksen. Mijn innerlijk vuur wordt er heerlijk door opgestookt. Maar mijn lijf was niet meer zoveel gewend na een aantal jaren heel weinig sporten en na 20 minuten zat ik al duizelig op de grond.

Stapje bij beetje begon ik steeds meer van de les bij te kunnen houden maar in november zei mijn rug, nu is het even klaar. Terug naar af; fysio, rust en nu krachttraining om mijn rug en core te versterken. En het is nodig ook.  Oh wat was ik boos de eerste training en machteloos. Gatverdamme wat was ik het vertrouwen in mijn rug kwijt geraakt. Stapje bij beetje komt het weer terug en voel ik me weer krachtiger worden.

Mijn trainer vroeg me: Wat is je doel? Meteen begon mijn hoofd te ratelen. Ik wil afvallen, ik wil een betere conditie, ik wil sterker worden, ik wil weer mee kunnen doen met de groepslessen. Maar al die doelen komen uit mijn hoofd. En als ik heel erg eerlijk ben tegen mezelf, dan wil ik dat allemaal wel maar ook weer niet. Het raakt een soort conflict in mezelf. Herken je dat? Dat je iets graag wilt, maar het toch ook weer niet zo graag dat je er alles aan doet om het voor elkaar te krijgen?

Ik zie het overal. Bij mensen die willen afvallen of hun conditie willen verbeteren. Maar ook bij mensen die hun relatie willen verbeteren, willen stoppen met roken, nu eens echt gaan doen waar ze heel blij van worden. Een deel in hen wil het echt, maar een ander deel wil het ook eigenlijk niet. En dus gebeurt er niets, of doen ze een halfslachtige poging. En vinden ze zichzelf daarna ook nog eens zwak of stom of lui.

Maar het kan ook anders. We leven een groot deel van ons leven in ons hoofd. Maar wat we vergeten zijn, is dat de echte besluiten niet in ons hoofd worden gemaakt, maar in ons hart. Dus als je echt je leven wilt veranderen,  meer geluk wilt ervaren en wilt groeien, dan is je hart de ingang. En je hart is eigenwijs, die heeft een eigen wijsheid. Die komt met dingen die vaak buiten je comfortzone liggen of die heel anders zijn dan je had gedacht.

Toen ik op de crosstrainer eens liet zakken wat ik nu echt wilde bereiken met de krachttraining, maakte ik contact met mijn hart, met mijn diepe verlangens. Ik voelde de rugpijn die ik door de jaren heen heb gevoeld en ineens voelde ik het, zo helder als een wolkeloze blauwe lucht; ik wil pijnvrij zijn, ik wil me vrij kunnen bewegen. En toen gebeurde het; mijn hart ging open. Ik zag mezelf dansen en springen. Ik voelde een lichaam dat sterk, gezond, krachtig en soepel is. Er gebeurde iets, iets magisch.
Hier kan ik 100% achter staan. Mijn buik stemt in. En dan maakt het eigenlijk niet zo heel veel meer uit wat mijn hoofd ervan vindt. Hier doe ik alles voor. Dit stroomt door mijn hele lichaam. Er is iets geraakt, diep van binnen, dit klopt. Mijn hart maakte het besluit vanuit het verlangen dat ik daar voel. En dat geeft me de kracht en moed om ook te gaan als ik er vreselijk tegenop zie.

Ik heb er mijn werk van gemaakt. Mensen weer in contact brengen met hun kern. Met hun diepste verlangens en grote dromen.  Mensen leren hoe ze vanuit hun hart kunnen leven, zodat ze echt de stappen zetten die kloppen. Zich gelukkiger voelen en dat doen waar ze hiervoor op aarde zijn gezet. Elke keer als ik die magie zie ontstaan, die energie zie stromen, dan voel ik me zo dankbaar dat ik dit werk mag doen.

Ik help mensen om terug te gaan naar hun kern. Om fucking eerlijk te worden tegen zichzelf. Luisteren naar je hart, wat je nu echt verlangt. En ook luisteren naar al die stemmetjes die er dan meteen van alles van vinden. De overtuigingen die eronder zitten, de pijn, het allemaal durven aankijken, durven voelen.

Ik werk met zulke moedige en mooie mensen. Mensen die het aandurven om in zichzelf te duiken, die in de spiegel durven kijken. Hoe spannend dat ook is. En ik mag ze dan laten zien hoe mooi ze eigenlijk zijn. En ze helpen om alles te manifesteren dat hun hart verlangt. Het is geweldig om weer een appje te krijgen van iemand die net een huis heeft gekocht terwijl ze er van overtuigd was dat dat helemaal niet kon, of iemand die haar droombaan heeft gekregen.  Zien welke mooie stappen er gemaakt worden.

Wees jezelf, recht uit het hart. Het is zo’n heerlijke manier van leven! Het grote geluk komt namelijk nooit van iets buiten je, het komt uit jezelf. Het zit in onze kern.
Zodra je dit kunt ervaren, verandert je leven volledig. Dan gaat jouw innerlijke lucifer over in een volledig Paasvuur. Daar ligt de kans om echt iets van je leven te maken. En dan blijkt het meestal niet te gaan om snelle auto’s, veel geld en topfuncties maar om dat ene dat jij hebt dat niemand anders precies zo aan de wereld kan schenken. Om dat te durven omarmen, naar buiten te durven brengen. Dat is wat echt vervulling geeft.

Wat is jouw droom? Dat ene rare, dat wat je nog nooit uitgesproken hebt of waarvan je jezelf overtuigd hebt dat dat toch niet mogelijk is. Maybe…..it ís possible.
Loop jij nu al een tijdje rond terwijl je niet doet wat je eigenlijk zou willen doen?
Misschien kan ik dan wel iets voor jou doen. Stuur me een bericht en dan kijken we samen wat ik voor je kan betekenen.

Al een tijdje met heel veel minder pijn en nog steeds trainend!

Wendy

 

 

Een cadeautje voor jou ♥
4 heerlijke oefeningen om bij jezelf te blijven en je licht te laten stralen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

14 + 17 =

error: Content is protected !!