Heb jij ook kerststress? Dan is dit berichtje voor jou.

Toegeven aan de stilte van december
15 december 2016
Over oude geloftes en jouw verlangens voor het nieuwe jaar
2 januari 2017

Vorige week schreef ik een blog over het durven toelaten van de energie van december. Vertragen, naar binnen gaan, je eigen licht ontmoeten in je hart. De moeheid toelaten, met liefde. Genieten van de stilte en van het licht in de duisternis, van de grote verhalen die er in jou naar boven komen. Ben jij al helemaal in de decembermodus?

Ik mocht afgelopen zondag bij een heilige huwelijksceremonie zijn. Een dierbare vriendin trouwde deze dag met zichzelf. Het was zo’n mooie ceremonie, vol symboliek, liefde voor haarzelf en archetypische verhalen. Het raakte alle aanwezigen. Het liet me weer zo duidelijk zien dat alles wat je echt vanuit je hart voor jezelf doet, dat je dit daarmee direct voor alle anderen om je heen doet. Zonder dat je daarvan bewust bent. Juist dan. Dat eigenliefde verbindt als niets anders. Dat deed me aan Kerst denken.

Juist nu met Kerst, wanneer het Licht in de duisternis groots schijnt, een feest van liefde en licht, vergeten we die eigenliefde nogal eens. Herken je dat? Dat je in de voorbereiding op kerst nog plezier hebt in het samenstellen van een heerlijk kerstmenu, uitnodigen van vrienden en familie, of je juist verheugen op een paar dagen alleen of met je geliefde(n). En ergens in het proces sta je te mopperen in de supermarkt dat het zo druk is, zijn de kerstkaarten niet op tijd weggegaan, heb je geen idee wat je voor dat ene familielid moet kopen of heb je er eigenlijk ineens helemaal geen zin in om de hele dag bij je schoonouders te zitten. Je maakt je druk over je man, je kinderen, je schoonmoeder, het eten, over alles dat buiten je is. Nu net alles waar je toch niet zoveel aan kan veranderen.
Of misschien sluipt de eenzaamheid en het verdriet wel binnen in deze tijd. Denk je aan de mensen die er niet meer zijn. Aan dat wat je niet hebt.
En daar gaat je Licht, het is net of iemand aan de dimmer heeft gezeten. En dan sluipt de eenzaamheid ineens binnen in je systeem en lijkt de magie ineens weg.

 

Maar, nu het goede nieuws! Je kunt dat fijne gevoel heel snel weer terug krijgen.
Ga weer terug naar de Liefde voor jezelf. Vier in de eerste plaats Kerstmis met jezelf.
Kom terug bij jezelf. Kom terug in je hart, verbind je met jezelf en herinner je wat jij wilt, waar jij blij van wordt. Hoe jij met jezelf een fijne kerst kunt hebben. Wees jezelf. Gooi alle moetens en ‘zo hoort het’ en ‘zo doen we dat’ maar aan de kant. Vraag je af, voor wie?

En dan, gewoon, doe het! Ga ’s ochtends even lekker mediteren als je dat fijn vindt. Zet de stereo hard met kerstliedjes en dans door de kamer. Maak een wandeling door het bos. Doe een paar fijne yoga oefeningen. Of doe een paar fijne energie-oefeningen.

Want waarom zou je in hemelsnaam tijdens Kerstmis jezelf verliezen? Dat is toch te zot voor woorden.

Je zult merken dat het dan allemaal een stuk makkelijker wordt. Dat jij blijer wordt, meer vreugde voelt. En… als jij iets anders uitstraalt, dan trek je ook iets anders aan. Als vanzelf! Je zult merken dat de verbindingen met de mensen om je heen dan ineens dieper zijn, dat er meer harmonie is. Eigenliefde verbindt.

Dus waar had je ook alweer zin in? Weet je het weer?
Die nieuwe recepten koken, of je broer of zus weer zien, je moeder knuffelen, samen met je hond op de bank kerstfilms kijken, genieten van de stilte.

Geniet van de Kerst.
Geniet van het Licht in jezelf en de mensen om je heen.

 

In Liefde en Licht, Wendy

 

Kun jij een fijne oefening gebruiken om heerlijk jouw eigen Licht te laten stromen? Ik heb er hier één voor je opgenomen.

 

Een cadeautje voor jou ♥
4 heerlijke oefeningen om bij jezelf te blijven en je licht te laten stralen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

19 − 6 =

error: Content is protected !!