Je innerlijke criticus het zwijgen opleggen + Supergaaf Zomerprogramma!

wendytacoma.nl| life coach, zielswerk, inspiratie, reading, magie, intuitieve ontwikkeling, transformatie, energie, healing, spiritueel, zielsmissie, bewustzijn, shine, hart
Over mijn innerlijke man, mijn kleine meisje, manifesteren en overvloed
10 mei 2016
wendytacoma.nl| life coach, zielswerk, inspiratie, reading, magie, intuitieve ontwikkeling, transformatie, energie, healing, spiritueel, zielsmissie, bewustzijn, shine, hart
Een alleengeboren tweeling zijn en de effecten hiervan op je leven
7 juni 2016

Afgelopen week kreeg ik een aantal keer de vraag van een cliënt hoe je je innerlijke criticus het zwijgen op kan leggen. Vaak laat deze criticus zich zien op de momenten dat je je net zo goed voelde en iets supergaafs hebt bedacht; je hebt je missie helder gekregen en hebt echt besloten om hem te gaan leven, of je hebt net een supergaaf programma gemaakt. En dan komt dat stemmetje dat roept dat het niet goed genoeg is, wie ben jij nu om zo’n nieuwe dienst neer te zetten, wie ben jij om een programma te pitchen bij je werkgever, het is niet goed genoeg of jij bent niet goed genoeg.
Waarschijnlijk ken je hem wel, want we hebben hem allemaal.

blogs (4)

Hoe kan je nu je innerlijke criticus het zwijgen opleggen?

Ik zal je meteen uit de droom halen; je kunt hem niet laten stoppen met praten.
Hij zal altijd blijven praten.
Dus stop hier en nu met vechten.
Dat scheelt je al een heleboel energie.
Ben je al gestopt?
Adem maar een paar keer diep in en uit en ontspan.

Wat kan je dan wel doen, zodat je niet meer tegengehouden wordt door die stem. Dat je niet meer compleet van je pad wordt geblazen en je jezelf betrapt op gedachten als ‘zal ik het dan toch maar niet doen’, of in de onmacht schiet;

  1. Besef je dat jij de stem niet bent. Jij bent bewustzijn en de stem praat tegen jou. ‘Hmm… dat betekent dat ik dus niet hoef te doen wat hij zegt. Dat geeft perspectief.’,
  2. Neem de stem waar en stel vast dat dit je innerlijke criticus is.
  3. Maak jezelf los van je innerlijke criticus, besef dat dit maar één van de stemmetjes is in jou.
  4. Besef dat deze stem probeert jou op een oude manier te beschermen, hoe meer spannende dingen je doet, hoe harder hij zal roepen. Zie in dat hij je alleen wil beschermen en dat de redenen van zijn aanwezigheid dus heel ok zijn. Probeer erachter te komen waar hij bang voor is, door dit bijvoorbeeld intern te vragen. Wees vervolgens mild en zacht, maar kies wel je eigen pad.
  5. Breng je aandacht bij de dingen die je wél wilt. Stem je elke dag af op je hart en je zielsmissie. Heb je die nog niet helder, stem je dan af op het beeld of gevoel waar je heel graag aan mee zou willen werken om de wereld mooier te maken. Voel dit helemaal en laat vervolgens weer los. Door dit elke dag helemaal te voelen, wordt dit zo diep in je hart verankerd dat het stemmetje minder vat op je krijgt.
  6. Voel de basis in je buik, voel je kracht en maak hier bewust elke dag contact mee. Ook hier geldt door dit helemaal te voelen, voel je je kracht en word je weer herinnerd aan je pad.
  7. Vraag het Universum om hulp, vertel wat je wilt en vraag om je te laten zien hoe je daar gaat komen. En wederom laat los. Elke keer dat jij het weer los laat, geef je vertrouwen aan het Universum om jou te helpen.
  8. Zet elke keer wel een stap op basis van wat je bij punt  5 en 6 voelt, hierdoor blijf je in beweging.
  9. Vraag hulp, niemand is succesvol geworden door alles alleen te doen.

Punt 9 staat helemaal onderaan maar is van levensbelang.
Stel jezelf eens de vraag: Vind ik dat ik alles alleen moet doen? Of is dat ook mijn innerlijke criticus?

Ik vertel niets nieuws, alles is al eens gezegd.
Maar dat betekent niet dat we het nooit meer hoeven te horen.
Gun jezelf hulp en begeleiding om je dromen waar te maken.

In licht en liefde,

Wendy

 

P.S. Ik heb zojuist een supergaaf  zomerprogramma ontwikkeld voor jou, waarin je grootse stappen kan zetten in het leven van je zielsmissie, ondersteund door de kracht van de zon en de zomer. Heb je interesse? Kijk hier en plan een skypegesprek met mij in om te ontdekken of dit programma voor jou geschikt is. 

 

Een cadeautje voor jou ♥
4 heerlijke oefeningen om bij jezelf te blijven en je licht te laten stralen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × vier =

error: Content is protected !!